Fashion

Tips for å planlegge det perfekte sommerbryllupet

Mange bruder drømmer om det perfekte sommerbryllupet, omgitt av familie og venner i strålende solskinn. En flott drøm, men det krever litt forarbeid for å sikre at drømmen din går i oppfyllelse. Små grep som å sørge for godt med skygge, ha solkrem tilgjengelig og lignende kan være akkurat det som skiller en god opplevelse fra en mindre god.

Så hva bør du fokusere på?

Kjølig

Det er ikke alltid den norske sommeren blir veldig varm, men skinnende sol varmer godt. Selskapskjoler, brudekjoler og mørke dresser kan fort bli ubehagelig varme. Derfor er det viktig å kunne tilby steder hvor gjestene kan sette seg ned og hvor det er litt kjøligere enn ellers. Vifter, aircondition eller andre løsninger kan være akkurat det som trengs. Er du ikke ute etter noe så høyteknologisk, kan det være nok å ha åpne partytelt og parasoller.

Tørt

Når man snakker om partytelt, er dette helt nødvendig uansett vær hvis du skal være ute. Det kan være meldt strålende sol og likevel komme noen regndråper. Regn og selskapstøy er ingen god kombinasjon.

Tenk komfort

Skal du ha seremonien utendørs, husk at plastikk og spesielt metall, fort blir veldig varmt i solen. Sørg for at stoler og annet er kledd med stoff og/eller plassert i skyggen. På den måten unngår du ubehagelige overraskelser.

De fleste bryllup varer utover kvelden og da kan temperaturen synke. Kjøp inn noen rimelige fleecepled, strikkede sjal eller lignende. De er gull verdt når det blir kjøligere, for selskapstøy er ikke det varmeste man har. Spesielt kan store temperaturforskjeller være ubehagelig for de eldste gjestene.

Sørg for nok drikke

Sett frem mugger med vann med isbiter og gjerne sitron eller lime biter. Sørg for at muggene er fulle hele tiden og du bør oppmuntre gjestene til å drikke jevnt. Det er lett å bli litt dehydrert og da kan man begynne å føle seg uvel veldig fort. Spesielt de yngste og de aller eldste er sårbare, så gi gjerne brudepiker eller andre i oppgave å følge med på at alle får nok å drikke.

Solkrem

Det er ikke alle som har tenkt på solkrem før de drar i bryllup. Kanskje har de hatt alt fokus rettet mot gaver, antrekk og barnepass. Så hvis mye av seremonien og selve selskapet er utendørs, kan det være lurt å sette frem litt solkrem diskré på et sidebord.

Ditt antrekk

Velg en brudekjole som er lett og luftig for et sommerbryllup. Velg lette lag med tynt stoff som en bris kan leke med. Dette vil ikke bare se flott ut, men vil føles kjøligere. Et korset kan føles litt tett, så velg gjerne et løsere liv. Det vil føles mer avslappende og komfortabelt. Sjekk ut forskjellige modeller i nettbutikker, slik som hos JJ’s House, for å få inspirasjon for din perfekte brudekjole.

Høy, tynne hæler og gress/grus er ingen god kombinasjon.  Velg en tykkere hæl som gir mer stabilitet. En slik hæl kan også være mer komfortabel å bruke når du skal stå og danse i flere timer. Spesielt hvis du ikke bruker høye hæler til vanlig.